Rolada z szynki z czosnkiem i salami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i kruche mięso do obiadu. Równie świetnie smakuje na zimno np. z sosem chrzanowym.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa z szynki
    6 plasterków salami
    3 ząbki czosnku
    łyżeczka majeranku
    łyżeczka tymianku
    łyżka słodkiej papryki
    łyżeczka czosnku granulowanego
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń Szynki

Rolada z szynki z czosnkiem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na duży płat. Rozbić lekko tłuczkiem. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Mięso prószyć lekko solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem i ułożyć plasterki salami. Szynkę zwinąć w roladę, związać sznurkiem. Olej wymieszać z czosnkiem granulowanym, tymiankiem, majerankiem i papryką, natrzeć mięso. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Roladę przełożyć do rękawa do pieczenia i piec 70 minut w 180 stopniach. Na ostatnie 10 minut rozciąć rękaw aby mięso ładnie się przyrumieniło. Przed porcjowaniem pozostawić mięso na 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Salami Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować