Rolada z sera żółtego

4.5 (174 ocen)

  • 2 godz.

Pysznie wygląda i smakuje świetna na śniadanie zawiera wędlinę, paprykę, ser, masło

  • 2 godz.

Składniki:

  • 25 dag ser zółty,
    15 dag wędlina żywiecka,
    1 sztuka papryka czerwona,
    1 sztuka papryczka peperoni (opcjonalnie)
    1/2 kostki masło,
    2-3 łyżki oregano
    1/2 serka topionego śmietnkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę, odstawić z ognia i włożyć do niej żółty serek na ok. 15-20 min. (ja wkładam w woreczku śniadaniowym).
  • 2. Wędlinę pokroić w drobną kostkę. papryki umyć i również drobno pokroić.
  • 3. Włożyć do miski i dodać masło (można je wcześniej wystawić z lodówki alby było mięciutkie) wsypać 1 łyżkę oregano i całość wymieszać lub ugnieść ręką tak aby farsz był sklejony a nie sypki
  • 4. Żółty ser wyjąć i rozwałkować wałkiem na placek posypać pozostałym oregano.Wyłożyć farsz równomiernie na całości sera
  • 5. Zwinąć w rulon owinąć folią spożywczą i pozostawić w lodówce minimum na ok. 1 godz. przed spożyciem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować