Rolada z rabarbarem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar obrać, pokroić na cm.kawałeczki. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Na blaszkę 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia, rozsypać pokruszone biszkopty. Następnie rozrzucić owoce i posypać cukrem.
2.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.
Zalać owoce i wyrównać.
Piec ok. 25 min.170*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć. Odwrócić na lnianą ściereczkę. Zdjąć papier i za pomocą ściereczki zwijać ciepły biszkopt na roladę.Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Komentarze