ROLADA Z RABARBAREM I BRZOSKWINIAMI

5 (191 ocen)

  • 60 min

Jest bardzo prosta, od razu z nadzieniem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/
    nadzienie:
    -ok. 5 rabarbarów
    -1/2 brzoskwiń z puszki
    -można dorzucić parę truskawek, albo innych owoców
    -3 łyżki cukru
    -1/2 szklanki rozkruszonych biszkoptów, albo bułki tartej

    2/
    biszkopt:
    -6 jajek
    -3/4 szklanki cukru
    -1 szklanka mąki tortowej
    -3 łyżki oleju
    -1/5 łyżeczki proszku do piecz.
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada z rabarbarem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrać, pokroić na cm.kawałeczki. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Na blaszkę 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia, rozsypać pokruszone biszkopty. Następnie rozrzucić owoce i posypać cukrem.
  • rolada w przekroju 2. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.
    Zalać owoce i wyrównać.
    Piec ok. 25 min.170*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć. Odwrócić na lnianą ściereczkę. Zdjąć papier i za pomocą ściereczki zwijać ciepły biszkopt na roladę.Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować