Rolada z rabarbarem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie, tanie i smaczne ciasto.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    100 g cukru
    140 g mąki pszennej
    1 łyżka oleju
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    5-6 sztuk rabarbaru
    3 łyżki - bułki tartej

Rolada z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier z cukrem waniliowym. Następnie żółtka, mąkę i oliwę, wymieszać aż składniki się połączą.
    Rabarbar obrać i pokroić na kawałki.
    Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej bułką tartą rozłożyć blisko siebie kawałki rabarbaru . Posypać je bułką tartą. Na rabarbar wylać ciasto biszkoptowe. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć roladę z rabarbarem do środka i zostawić do ostygnie. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy