Rolada z porowo-szpinakowym farszem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Taka rolada znakomicie sprawdzi się na domowym obiedzie jak i rodzinnych spotkaniach. Plusem takiego mięsa jest to, że może być podane na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję gościom posmakuje!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Słodka czerwona papryka
    Czosnek granulowany
    Farsz:
    3 garście świeżego szpinaku baby
    1 por
    2 ząbki czosnku
    50 g sera feta
    4 plastry żółtego sera gouda
    Sól
    Pieprz
    Dodatkowo:
    100 g wędzonego boczku
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z porowo-szpinakowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Mięso układamy na kształt prostokąta. Szpinak oraz por przesmażamy na patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Szpinak i por muszą być miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz przestygnie mieszamy go z pokrojonym serem feta. Farsz układamy na mięsie. Na wierzch rozkładamy plastry żółtego sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Całą roladę owijamy dodatkowo wędzonym boczkiem. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Owijamy i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Przed końcem możemy rozciąć folię, aby wierzch mięsa ładnie się zrumienił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować