Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczna rolada z polędwiczki wieprzowej. Taka roladę możemy przyrządzić na uroczysty obiad lub na święta

Składniki:

  • 1 duża polędwiczka wieprzowa

    8 plastrów boczku wędzonego

    10 suszonych śliwek

    1 duży oscypek

    Marynata:

    0,5 szklanki oleju

    1 łyżka ostrej musztardy rosyjskiej

    1 łyżka miodu

    2 łyżki przyprawy do karkówki

    Sznurek do wędlin
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty łączymy ze sobą, mieszamy. Polędwiczkę kroimy na pół , lekko rozbijamy tak żeby powstał nam duży płat mięsa. Smarujemy marynatą i układamy na brzegu polędwiczki pokrojonego w paski oscypka, boczek i śliwki suszone. Zwijamy dość ścisło w roladę i związujemy sznurkiem żeby się nie rozwinęła podczas pieczenia. Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Porady

Zamiast oscypka możemy użyć sera wędzonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Oscypek Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować