Rolada z mięsem mielonym i serem mozarella

2 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie z mięsno-serowym farszem zapiekane w piekarniku.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    500g mięsa mielonego z łopatki
    ok. 5 pieczarek (opcjonalnie)
    cebula
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    2 kulki mozarelli
    oliwa
    sól, pieprz, bazylia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Rolada z mięsem mielonym i serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na oliwie z drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulą, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Ciasto francuskie rozwinąć, farsz rozłożyć równo na całym płacie. Na farszu mięsnym rozłożyć pokrojone w cienkie plastry mozarelle. Roladę zawijać od krótszej strony. Przełożyć do naczynia bądź wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować