Rolada z miesem mielonym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszności na kanapki

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700-800g boczku surowego
    200g miesa mielonego
    1 jajko
    1 łyżka mleka
    Sól
    Pieprz
    Czosnek
    Cebula
    Papryka
    Oregano
    Bazylia
    Zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Rolada z miesem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć i oczyścić. Z wody, soli, pieprzu i kostki rosołowej zrobić zalewę, zanurzyć w niej boczek i pozostawić na noc. Boczek przzekroić tak, aby utworzył jeden długi płat (można posypać jeszcze ewentualnie sola i pieprzem).
  • 2. Mieso mielone rozrobic z jajkiem i przyprawami. Dodac zeszkloną, pokrojoną w drobno kostkę cebulę wraz z przeciśniętym czosnkiem. Całość dokladnie wymieszać z przyprawami i odstawić na 10-15 minut.
  • 3. Na płat boczku wyłożyć mięso mielone. Zrollować w roladę, owinąć sznurkiem i włożyć do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piec 1,5h.

Porady

Najlepiej zostawić do calkowitego ostygnięcia w piekarniku, o ile to możliwe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować