Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i papryką

4.5 (197 ocen)

Pyszna do obiadu, jako przekąska i na chleb.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
    1 cebula
    6 suszonych pomidorów
    2 łyżki bruschetty ( nie jest konieczne)
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    czosnek
    zioła prowansalskie
    1 jajko
    43 łyżki bułki tartej

    Nadzienie:
    mały słoik pieczarek w zalewie solnej
    1 czerwona papryka
    kilka plasterków sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek i pomidory drobno siekamy. Dodajemy do mięsa z pozostałymi składnikami. Dokładnie wszystko łączymy.
  • image-089v5ox 2. Na arkuszu papieru do pieczenia formujemy prostokąt o grubości ok 5 mm, jeden bok powinien być dwa razy dłuższy. Na mięsie wykładamy pokrojoną w kostkę paprykę i osączone z zalewy pieczarki.
  • image-24lm91b 3. Na nadzieniu układamy plastry sera. Zwijamy roladę od siebie, pomagając sobie papierem, na koniec całość zwijamy w papier, a boki papieru skręcamy jak cukierek. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować