Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

szybki obiad

  • 15 min

Składniki:

  • -500g pieczarek,
    -500g mięsa mielonego,
    -połowa czerstwej bułki,
    -jajko,
    -ząbek czosnku,
    -melko do namoczenia bułki,
    -bułka tarta,
    -sól,pieprz,
    -olej,
    -1-2 plasteki żółtego sera,
    -folia aluminiowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawijanie rolady 1. Bułkę namoczyć w mleku. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć. Mięso mielone wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem,przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Jeśli masa jest zbyt rzadka-dodać bułki tartej. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
    Masę wyłożyć na wysmarowaną olejem folię aluminową. Uformować w prostokąt o grubości 1,5-2 cm. Na mięso wyłożyć pieczarki, pozostawiając odstęp od brzegów.Mięso zwinąć w roladę.Zwijać od dłuższego boku razem z folią i powoli ją odciągać i zwijać dalej. Boki rolady zacisnąć. Gotową roladę zawiniętą w folię przełożyć do formy lub na blachę do pieczenia.Piec w nagrzanym piekarniku około 60min. w temperaturze 180°C. Po upieczeniu wyjąć roladę z foli a na niej położyć pokrojony w paseczki ser.Podgrzać chwilę w mikrofali lub piekarniku, aby ser przywarł do rolady.

    SMACZNEGO !!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować