Rolada z mielonej szynki, groszku i papryki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniała rolada, którą można podać do dania głównego na obiad bądź na zimno jako przystawkę. Kolorem rozbawi nie tylko dzieci, zachwyci smakiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. mielonej szynki wieprzowej
    1 szklanka groszku konserwowego
    1 cebula
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    3 łyżki posiekanego lubczyku
    1 łyżka przyprawy do mięs
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    folia aluminiowa
    dowolna blaszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z mielonej szynki, groszku i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Paprykę i cebulę kroję w kosteczkę, dodaję do nich mięso, groszek, lubczyk, przyprawy, mieszam na jednolitą masę.
  • jk 2. Całość wykładam na folie, formuje roladę, zawijam w rulon, zaciskam końce.
  • jk 3. Roladę układam na blasze, piekę w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut. Po rozwinięciu z folii kroję w plastry, podaję do ziemniaków i sałatki.

Porady

Tak przygotowana roladę można podać na zimno i na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować