Rolada z lawaszem (Լավաշ), (Kuchnia Ormiańska)

4.5 (199 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeżeli ktos nie ma lawaszu możemy zastąpić tortillą.
Smacznego!!

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 lawasz (Լավաշ)
    500 dag mielonego mięsa
    Świeża natka pietruszki
    200 dag sera żółtego
    1 cebula
    2 jajka
    Tarta bułka
    Klarowane masło
    2 duże łyżki masła
    Sól,
    Czarny i czerwony pieprz
    Zmielony czosnek.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Rolada z lawaszem (լավաշ), (kuchnia ormiańska) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z lawaszem 1. Cebula drobno kroimy i smażymy aż do zarumienienia, dodajemy mięso, smażymy i na sam koniec dajemy wszystkie przyprawy. Otwieramy lawasz dodajemy mielone mięso na caly lawasz, dodajemy do mięsa u tarty żółty ser następnie pokrojoną pietruszke, zawijamy jak rolade i kroimy w jakiej chcemy wielkości. Pokrojoną rolade moczymy w jajku, tartej bułce i smażymy aż będą czerwone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka ormiańska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ormiańska

To może cię zainteresować