Rolada z Lasagne

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszna rolada z płatami makaronu, zawinięta w boczek w sosie beszamel.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego
    • Szk. przecieru pomidorowego Passata
    • Cebula
    • 1 łyżka ziół prowansalskich
    • 15 pasków boczku wędzonego
    • 6 szt. Makaronu lasagne
    • Sos beszamelowy
    • 2 opakowania mozzarelli

Rolada z lasagne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • mięso 2. Do cebuli dodajemy mięso mielone.
  • przecier 3. Wlewamy przecier pomidorowy.
  • zioła 4. Doprawiamy solą oraz ziołami.
  • boczek 5. W formie układamy boczek tak aby paski zwisały w celu zawinięcia rolady.
  • makaron 6. Na boczek układamy makaron
  • sos 7. Następnie smarujemy sosem beszamelowym.
  • mozzarella 8. Mozzarellę kroimy w plastry, układamy na sosie.
  • sos 9. Wykładamy polowe sosu pomidorowego z mięsem.
  • mozzarella 10. Powtarzamy czynność: makaron, sos, mozzarelle, mięso.
    Na wierzch układamy makaron , mozzarellę.
  • boczek 11. Na koniec zawijamy boczek.
  • Lasagne 12. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    Zapiekanka gotowa.
    Smacznego.

Porady

Forma do pieczenia najlepsza jest keksówka

Komentarze

Podobne przepisy