Rolada bez pieczenia z kremem kokosowym

0 (0 ocen)

Pyszne polaczenie czekolady z kokosem,przy tym bardzo szybka w wykonaniu.

Składniki:

  • Rolada czekoladowa:
    250 gr ciastek czekoladowych
    150 gr masla

    Krem kokosowy:
    150 gr serka mascarpone
    100 ml smietany kremowki
    50 gr bialej czekolady
    50 gr migdalow zmielonych
    lyzka kokosu
    kilka wafelkow wniliowych
    2 lyzki cukru pudru

Rolada bez pieczenia z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka czekoladowe zmiksowac na make i polaczyc z rozpuszczonym maslem.Tak otrzymana mase wykladamy na papier do pieczenia i formujemy prostokat o grubosci 0.5cm
    Smietane ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder,mascarpone,kolejno make migdalowa,kokos,czekolade pokrojona na drobne kawalki i pokruszone wafelki.Taka mase wykladamy na mase ciasteczkowa i przy pomocy papieru do pieczenia zwijamy w rolade.Odkladamy do lodowki na 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy