REKLAMA

Rolada z karczku faszerowana kapustą

wyświetlono: 662 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

opublikowany: 03.09.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 1/2 kg karczku
    35 - 40 dag słodkiej kapusty
    3 - 4 suszone grzybki
    1 cebula
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    tłuszcz
    oliwa
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek rozciąć na całej długości, rozłożyć i rozbić na grubość ok. 1 cm. Posolić i popieprzyć. Kapustę lekko obgotować (ma być twarda), odcedzić, odcisnąć i zemleć. Grzyby namoczyć (najlepiej w przeddzień), ugotować i zemleć. Cebulę pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać zmieloną kapustę i zmielone grzyby. Wymieszać i chwilę podsmażyć. Doprawić do smaku.
  • 2. Na rozbity płat karczku równomiernie nałożyć gotowy farsz z kapusty. Zwinąć w rulon, obwiązać bawełnianą nicią, skropić oliwą i zawinąć w folię aluminiową.
  • 3. Piec w piekarniku przez ok.1 1/2 godz. w temp. ok. 180*C.
  • 4. Po upieczeniu pokroić w plastry, a z powstałego wywaru można przygotować sos z mąki i śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kiciax1 17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o

Faszerowana rolada schabowa

pyszna i soczysta rolada schabowa idealna do obiadu, fantastyczna jako wędlina na kanapki

kategoria: rolada Dania główne faszerowane Wędliny opublikowany: 07.09.2017 | wyświetlono: 12874 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gosia123 IMG_20200810_113957

Rolady z karczku

Rolady z karczku są tańszą wersją rolad wołowych. Szybko się je robi i są bardzo smaczne :) Polecam

kategoria: rolada Dania główne opublikowany: 04.04.2013 | wyświetlono: 25064 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE