Rolada z kapustą i kurkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka duża
    30 dkg kapusty kiszonej
    1 cebula
    20 dkg kurek mrożonych
    sól, pieprz
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z kapustą i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę. Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle i dodaję do kapusty. Jak przestygnie kroję w miarę drobno.Kurki wcześniej odmrażam przekładam na patelnię, i dosłownie chwilę przesmażam doprawiam solą, pieprzem. Pierś z kurczaka kroję na pól , wyjdą dwie rolady i rozbijam.Doprawiam solą, pieprzem, układam kapustę, na nią kurki i zwijam w roladę. Związuję nitką. Smażę na maśle klarowanym na wolnym ogniu. Po usmażeniu usuwam nitkę i kroję na plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Kurczak Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować