rolada z jajkiem "po szkocku"

0 (0 ocen)

  • 15 min

tym razem moja wersja znanego przepisu

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5kg mielonki z indyka
    3 jaja ugotowane
    1 jajko surowe
    papryka marynowana
    1 duża cebula
    1 łyżeczka tymianku
    1/2 łyżeczki czosnku w proszku
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżka skrobi kukurydzianej
    pieprz
    liście laurowe

Rolada z jajkiem "po szkocku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * 3 jajka gotujemy na twardo
    * mięso, jajko, przyprawy, 1/2 cebuli drobno posiekanej, i skrobię - mieszamy
    * na foli aluminiowej kładziemy drobno posiekane: paprykę marynowaną i resztkę cebuli
    * jajka obtaczamy mięsem i kładziemy na foli z warzywami; formujemy tak 3 kulki, które kładziemy koło siebie
    * resztką mięsa wyrównujemy roladkę, na górze kładziemy liście laurowe i zawijamy w folię
    * pieczemy 1godzinę w temp ok 190-200stopni

Porady

danie nadaję się na dni białkowe jeśli zrezygnujemy w nim z warzyw!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy