Rolada z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce.
2.Ser żółty ścieramy na tarce.
3.Szynkę drobniutko siekamy.
4.Paprykę marynowaną oraz ogórek kiszony dokładnie osączamy i kroimy w kostkę.
5.Koperek myjemy, osuszamy i siekamy.
6.Z bułki wrocławskiej odkrajamy dużą piętkę oraz wydrążamy miąższ, uważając aby nie uszkodzić skórki.
7.W misce mieszamy razem: szynkę, ser Almette, ser żółty, ogórka, paprykę, jajka, koperek, chrzan, masło, sól i pieprz oraz miąższ bułki. Najlepiej jest wyrobić ręcznie masę.
8.Masą nadziać wydrążoną bułkę, przy czym dokładnie i delikatnie ubijać łyżką. Owinąc roladę folią i włożyć do lodówki na godzinę - półtorej. Przed podaniem pokroić w plastry.
Komentarze