Rolada z jajkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dobra na śniadanie.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • jajka 2 sztuki
    ser żółty 15 dekagramów
    szynka drobiowa 15 dekagramów
    bułka wrocławska 1 sztuka
    papryka marynowana 1 plaster
    ogórek kiszony 1 sztuka
    serek biały Almette 1 opakowanie
    koperek gałązki 4 sztuki
    chrzan 1 łyżka
    masło 1.5 łyżki
    sól i pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Rolada z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce.
  • 3. Szynkę drobniutko siekamy.
  • 4. Paprykę marynowaną oraz ogórek kiszony dokładnie osączamy i kroimy w kostkę.
  • 5. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 6. Z bułki wrocławskiej odkrajamy dużą piętkę oraz wydrążamy miąższ, uważając aby nie uszkodzić skórki.
  • 7. W misce mieszamy razem: szynkę, ser Almette, ser żółty, ogórka, paprykę, jajka, koperek, chrzan, masło, sól i pieprz oraz miąższ bułki. Najlepiej jest wyrobić ręcznie masę.
  • 8. Masą nadziać wydrążoną bułkę, przy czym dokładnie i delikatnie ubijać łyżką. Owinąc roladę folią i włożyć do lodówki na godzinę - półtorej. Przed podaniem pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować