Rolada z indyka ze śliwkami i migdałami

4.5 (191 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby

Doskonałe danie na rodzinne spotkanie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • filet z indyka ok 1 kg
    100 g suszonych śliwek
    100 g migdałów w płatkach

    szczypta cynamonu
    1/2 łyżeczki majeranku
    sól, pieprz czarny mielony

    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada z indyka ze śliwkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso.
    Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą ,pieprzem, majerankiem i cynamonem.
    Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Posypać płatkami migdałowymi.
    Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami. Lekko posmarować olejem.
    Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem , żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami.
    Przykryć folią aluminiową . Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię.
    Po wystudzeniu , mięso pokroić w plastry.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować