Rolada z indyka z papryką i marchewką

4.5 (162 ocen)

Pyszna roladka z indyka z warzywnym farszem.

Składniki:


  • pierś z indyka 700 g
    papryka żółta kawałek
    papryka czerwona kawałek
    papryka zielona kawałek
    marchewki bobaski z puszki 2 łyżki
    mozzarella 1 kulka
    pietruszka zielona krojona 1 łyżka
    Marynata:
    sól 0,5 łyżeczki
    pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki
    marynata do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne 1 łyżeczka
    czosnek 3 ząbki
    olej 3 łyżki
    musztarda francuska 1 łyżka do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z indyka z papryką i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata: czosnek obrać rozetrzeć z solą włożyć do miseczki dodać pozostałe składniki marynaty i wymieszać . Pierś oczyścić umyć i osuszyć . Mięso porozcinać żeby powstał płat mięsa , lekko rozbić . Połową marynaty posmarować mięso , ułożyć paski papryk , marchewki , pokrojoną w plasterki mozzarelle i zieloną pietruszkę . Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem . Posmarować roladę resztą marynaty i rozsmarować na górze musztardę . Roladę odłożyć na 1 godzinę do lodówki . Włożyć do rękawa do pieczenia i szczelnie związać . Ułożyć roladę w naczyniu żaroodpornym i włożyć do nagrzanego piekarnika 200 st na 1 godzinę . Po godzinie rozciąć rękaw roladę polać powstałym sosem i włożyć jeszcze na 10 min .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować