Aromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na zimno np na kanapki.
Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć
z obydwu stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić na około 30 minut.
2.Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać.
3.Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory.
4.Następnie całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut. Ostatnie 10 minut odkryć fileta aby lekko się zarumienił.
Komentarze