Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.5 (149 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 10 min

Aromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na zimno np na kanapki.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1,30kg fileta z indyka
    70g świeżego szpinaku
    150g suszonych pomidorów
    10 plastrów wędzonego boczku
    słodka papryka
    sól
    pieprz
    2 łyżki masła extra



Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ode3u2 1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć
    z obydwu stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić na około 30 minut.
  • image-27ltokw 2. Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać.
  • image-0mqnje1 3. Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory.
  • image-009k7tu 4. Następnie całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut. Ostatnie 10 minut odkryć fileta aby lekko się zarumienił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować