Rolada z indyka

0 (0 ocen)

Szybko , smacznie .....

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    400g pieczarek
    duża cebula
    1/2 papryki czerwonej
    2 ząbki czosnku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    70g serka Camembert
    przyprawa do indyka
    sól , pieprz do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa uformować prostokąt , rozbić , posypać przyprawą i pieprzem
  • 2. Pieczarki oczyścić , pokroić w cienkie plasterki , cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę ,dodać pokrojony w plasterki czosnek , wszystko razem dusić na niewielkiej ilości oleju do odparowania płynu , ser pokruszyć , dodać do pieczarek , podgrzewać do rozpuszczenia się sera ,doprawić pieprzem i solą , na koniec dodać posiekaną pietruszkę , dokładnie wymieszać
  • 3. Farsz równomiernie rozłożyć na mięso , zwinąć roladę , związać , całość posmarować olejem , posypać przyprawą , włożyć do żaroodpornego naczynia ,wysmarowanego olejem podlać kilkoma łyżkami rosołu lub wody , przykryć folią aluminiową , piekarnik nagrzać do 180*C , piec około 50-60 minut , przed końcem pieczenia zdjąć folię
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować