ROLADA Z INDYKA

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Delikatne i znakomite danie. Roladę polecam na stół wielkanocny.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - filet z indyka: 1 kilogram
    - filet z piersi kurczaka: 0.5 kilograma
    - wątróbki z kurczaka: 2 sztuki
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - wegeta: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADA Z INDYKA 1. Filet z indyka rozcinamy tak , aby powstał mam prostokąt i nacieramy przyprawami.

    Przygotowujemy farsz:

    Wątróbkę smażymy w całości na maśle, po wystygnięciu kroimy w dużą kostkę.

    Pieczarki kroimy w talarki i także dusimy przez chwilę na maśle.

    Surowy filet z kurczaka mielimy , dodajemy sól, pieprz, wegetę, jajko, bułkę tartą, pieczarki oraz wątróbkę. Wyrobić dokładnie i tak przygotowany farsz rozsmarować na filecie z indyka, krótsze brzegi mięsa złożyć do środka i zwinąć w roladę. Owinąć roladę mocnym sznurkiem ,posypać wiórkami z masła, włożyć do rękawa do pieczenia, umieścić na blasze i piec w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.
  • rolada-plastry 2. Roladę możemy podać na ciepło jako danie główne lub na zimno pokrojoną w plastry jako przystawkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować