Rolada z galaretką

0 (0 ocen)

Pyszna rolada.

Składniki:

  • Ciasto:
    8 jajek
    1 czubata łyżka cukru pudru
    10 płaskich łyżek mąki
    2 cukry wanilinowe
    szczypta soli

    Masa:
    1 masło roślinne (250g)
    10 łyżek cukru pudru
    3 łyżki kakao
    5 łyżek mleka
    1 żółtko
    1 cukier wanilinowy

    galaretka o dowolnym smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Biszkopty Galaretki

Rolada z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Żółtka, cukry i sól utrzeć. Dodać mąkę, a następnie ubitą na sztywno pianę z białek.
    Piec w 170*C przez ok.25min. Wymiary blaszki ok.36x32.
  • 2. Masa:
    Utrzeć masło z żółtkiem i cukrem. Następnie dodać kakao. Na koniec połączyć z mlekiem.

    Rozpuścić galaretkę w 1 szklance wody. Odstawić do stężenia.
  • 3. Upieczone ciasto przełóż na ściereczkę. Zwiń roladę ze ściereczka i pozostaw do wystygnięcia.
    Po wystudzeniu rozwinąć, a następnie rozsmarować na całej powierzchni masę. Zostawić trochę masy na zewnątrz rolady. Galaretkę pokroić i wyłożyć ją na masę. Zwinąć roladę.
    Zewnętrzną stronę rolady posmarować pozostałą częścią masy. Można posypać kolorową posypką.

Porady

Ciasto może być upieczone na trochę mniejszej blaszce - będzie po prostu grubsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Posypka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować