Rolada z fetą, papryką, oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Oj jakie to smaczne było :) Polecam eksperymentować z fetą :)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z kurczaka pojedyńczy: 2 sztuki
    - papryka czerwona (ew pół czerwonej, pół zielonej): 1 sztuka
    - oliwki czarne lub zielone: 15 sztuk
    - ser feta: 150 gramów
    - parówki lub salami: 5 dekagramów
    - ser żółty: 5 dekagramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 1 sztuka
    - panierka (mąka, 2 jajka, bułka tarta): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Rolada z fetą, papryką, oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, rozbijamy bardzo cienko tłuczkiem (przez folię )
    (nie solimy, gdyż składniki są wystarczająco słone )
  • 2. Paprykę, parówki, ser żółty, oliwki kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wrzucamy do miseczki, dodajemy wyciśnięty czosnek (1), przyprawiamy pieprzem, na koniec dodajemy rozdrobnioną fetę , ucieramy.
  • Rolada z fetą, papryką, oliwkami..... 3. Cały farsz równomiernie nakładamy na kurczaka, następnie zwijamy w roladę.
  • Rolada z fetą, papryką, oliwkami..... 4. Panierujemy podwójnie w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem czosnku.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować