Rolada z dorsza

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis ze starego zeszytu, z którego często korzystamy.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg polędwicy z dorsza
    3 jajka
    1 duża cebula
    2 małe bułki
    sól
    pieprz
    cukier do smaku
    natka pietruszki

Rolada z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z dorsza 1. Dorsza zmieliłem, dodałem namoczoną i odciśnięte bułki, zrumienioną na smalcu cebulę, jajka, sól, pieprz, cukier, pokrojona natkę pietruszki.
    Masę dobrze wyrobiłem, włożyłem do worka. Gotowałem w szybkowarze 1 godzinę w temperaturze 80 stopni C. Wg starego przepisu masę uformowana powinna być w wałek, zawinięta ciasno w ściereczkę i gotowana 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy