Rolada z ciasta szpinakowego nadziewana twarogiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Nie dość, że kolorystyka tego dania zachwyca, to jeszcze w smaku poezja! Delikatna nutka szpinaku połączona z kremowym serkiem i wędzonym łososiem.Dobra propozycja jako przystawka/zagryzka na imprezy. Zniknie szybko - gwarantowane :)

  • 50 min

Składniki:


  • 450 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
    150 g wędzonego łososia w plastrach
    200 g twarogu
    4 jajka
    2 łyżki masła
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka startej skórki z cytryny
    4 łyżki posiekanego koperku
    gałka muszkatołowa
    sok z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z ciasta szpinakowego nadziewana twarogiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, poddusić na maśle. Wymieszać z żółtkami i pianą ubitą z białek.
    Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować masę szpinakową, piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
    Ciasto lekko ostudzić, przełożyć na ściereczkę i zrolować.
    Twaróg utrzeć, wymieszać z jogurtem, tartą skórką z cytryny i koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Roladę rozwinąć i rozłożyć masę twarogową, położyć plastry łososia. Ponownie zrolować i zawinąć w folię spożywczą.
    Wstawić na 4 godzinki do lodówki.
    Przed podaniem pokroić w plasterki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować