Rolada z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny przysmak dla wielbicieli dań szybkich, smacznych i tanich

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    3 cienkie parówki
    4 plastry sera żółtego
    ketchup ziołowy
    1 żółtko
    przyprawa prowansalska

Rolada z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski i ser pokrój w cienkie.
    Piekarnik nagrzej do temp.180`C
  • image-227vhq6 2. Wyjmij ciasto z opakowania ,a papier wyłóż na blachę. Rozwń ciasto francuskie, pozaginaj boki. Posmaruj ketchupem ,rozłóż pokrojone kiełbaski i ser.
  • image-0exikcd 3. Zawiń ciasto francuskie jak roladę, ponacinaj nożem i posmaruj żółtkiem, na koniec posyp ziołami.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut aż się zrumieni.

Porady

Do rolady można wykorzystać dowolne składniki według uznania. Roladę podaj na ciepło z surówką z warzyw

Komentarze

Podobne przepisy