Rolada z brokułem i pieczarkami w cieście francuskim

4.49 (199 ocen)

Szybka i smaczna przekąska. Na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    100g pieczarek
    100g sera żółtego np. gouda
    pół brokuła
    1 cebula
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    jajko do posmarowania ciasta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Przystawki

Rolada z brokułem i pieczarkami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelnie dodać troszkę oleju i podsmażyć cebulę z pieczarkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Wystudzić na sicie. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Ser zetrzeć na tartce o dużych oczkach.
  • 2. Ciasto rozłożyć, wzdłuż dłuższego boku ułożyć wystudzone pieczarki z cebulą i pokrojony brokuł, rozłożyć starty ser. Doprawić przyprawami i zwinąć w roladę. Boki rolady dokładnie zlepić. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stopni i piec ok 30 min aż ciasto się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować