rolada z brokułami

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

rolada z mięsa wieprzowego mielonego z brokułami i serem.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    1 brokuł
    100 g sera gouda
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka majeranku
    papryka słodka
    papryka ostra
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie rolady do zawijania 1. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
    paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
    Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć i pokroić drobno.
    Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser.
    Posypać delikatnie solą i pieprzem.
    Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
    Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
    Podawać pokrojoną w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Mięso mielone Mięso Sery Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować