Rolada z boczku z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna rolada na kanapkę lub na ciepło

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kg surowego boczku,
    - 1/2 opakowania żurawiny (ok. 50g),
    - 2-3 łyżki musztardy,
    - przyprawy: majeranek, sól, czosnek granulowany.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Kanapki Wędliny

Rolada z boczku z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek - kupiłam taki szeroki pas, ale cienki (z 1,5 cm) specjalnie na roladę). Boczek solimy porządnie z każdej strony. Smarujemy musztardą, na to sypiemy czosnek, majeranek, żurawinę. Zwijamy w rulon. Sznurkiem związujemy, żeby przy pieczeniu nie rozwinął się. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160stopni ok. 2 godz. Gdy za bardzo będzie się spiekać możemy przykryć folią aluminiową, albo zmniejszyć temp i wydłużyć czas pieczenia. Po wyjęciu kładziemy na kratkę i czekamy z krojeniem tak z 15-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować