rolada z boczku nadziewana mięsem mielonym

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz. 20 min

przepyszna i aromatyczna;)

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg chudego boczku
    70dag mięsa mielonego
    jajko
    bułka tarta
    majeranek
    sól
    pieprz ziołowy
    papryka słodka/ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z boczku nadziewana mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada 1. mięso mielone wymieszać z jajkiem i odrobiną bułki tartej,dodać sól i pieprz ziołowy. Boczek natrzeć mieszanką majeranku.pieprzu,soli,papryki i oliwy. Mięso równomiernie rozłożyć na płacie boczku,zawinąć. Ułożyć na blasze,piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować