Rolada z bitwą śmietaną i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.
2.Dodać mąkę oraz ocet cały czas mieszając.
3.Osobno ubić białka na sztywną pianę.
4. Połączyć białka z masą i delikatnie wymieszać.
5.Na blachę wyłożoną papierem wylać ciasto.
6.Pięć 15-20 min w temp. 170 stopni.
7.Po upieczeniu gorące ciasto zawinąć w ściereczkę tak jak roladę i czekać aż ostygnie.
Krem.
1.Śmietanę ubić dodając cukier.
2.Brzoskwinie pokroić w kostkę.
3. Śmietanę wyłożyć na rozłożone ciasto ułożyć brzoskwinie.
4.Zawinąć roladę , dowolnie udekorować.
Komentarze