Rolada z bitą śmietaną.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladę biszkoptową robię często to z garaletką ,z musem jabłkowym , z kremem ,jest prosta wykonaniu i szybko ją się robi. W kilka chwil.

  • 30 min

Składniki:


  • Składniki ciasta (forma o wym. wewnetrznych 36x36 cm):
    6 jajek
    6 łyżek gorącej wody
    180 g cukru
    100 g mąki pszennej
    szczypta soli Na krem ; śmietana 30 lub 36 mała , łyżka cukru pudru lub cukier waniliowy, śmietan - fix
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada z bitą śmietaną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta:

    Żółtka oddzielamy od białek, posypujemy cukrem i dajemy 6 łyżek gorącej wody. Miksujemy na krem. Wsiewamy małymi porcjami mąkę, delikatnie mieszając łyżką.
    Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli iniliow delikatnie mieszamy z ciastem. Całość wykładamy na dużą prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy powierzchnię za pomocą szpatułki.
    Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C na środkowym poziomie piekarnika. Zaraz po upieczeniu przekładamy na delikatnie posypaną cukrem pudrem ściereczką.
    Powierzchnię ciasta również delikatnie posypujemy cukrem pudrem i wraz ze ściereczką rolujemy ciasto. Odkładamy do przestudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować