5 liści kapusty włoskiej
1 średni por
duża marchewka
duża pietruszka
2 ząbki czosnku
jajko
sól
pieprz
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Rolada warzywna
1.
Liście kapusty lekko rozbij tłuczkiem,następnie sparz je w osolonym wrzątku,osącz na sitku.
Pora i czosnek drobno posiekaj,marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2.
Na patelni rozgrzej olej,wrzuć czosnek i por,lekko zeszklij,dodaj marchewkę i pietruszkę,wszystko razem podduś około 5 minut,dopraw do smaku sola i pieprzem,zdejmij z ognia,przestudź i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.
3.
Na foli aluminiowej ułóż na zakładkę liście kapusty,na liściach rozłóż farsz,następnie ściśle zroluj.
Całość zwiń w folię aluminiową, ułóż w formie keksowej,podlej niewielką ilością wody i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C i piecz 20-25 minut.
Podawaj na ciepło.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze