Rolada warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty lekko rozbij tłuczkiem,następnie sparz je w osolonym wrzątku,osącz na sitku.
Pora i czosnek drobno posiekaj,marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2.Na patelni rozgrzej olej,wrzuć czosnek i por,lekko zeszklij,dodaj marchewkę i pietruszkę,wszystko razem podduś około 5 minut,dopraw do smaku sola i pieprzem,zdejmij z ognia,przestudź i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.
3.Na foli aluminiowej ułóż na zakładkę liście kapusty,na liściach rozłóż farsz,następnie ściśle zroluj.
Całość zwiń w folię aluminiową, ułóż w formie keksowej,podlej niewielką ilością wody i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C i piecz 20-25 minut.
Podawaj na ciepło.
Komentarze