Rolada warzywna

  • wyświetlono: 921 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Kiedy znudzi się nam tradycyjna kapusta na obiad,warto ją podać w formie kolorowej,warzywnej rolady.

beniawojt
  • 50min

Składniki

5 liści kapusty włoskiej
1 średni por
duża marchewka
duża pietruszka
2 ząbki czosnku
jajko
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Rolada warzywna

  • 1. Liście kapusty lekko rozbij tłuczkiem,następnie sparz je w osolonym wrzątku,osącz na sitku.
    Pora i czosnek drobno posiekaj,marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej,wrzuć czosnek i por,lekko zeszklij,dodaj marchewkę i pietruszkę,wszystko razem podduś około 5 minut,dopraw do smaku sola i pieprzem,zdejmij z ognia,przestudź i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.
  • 3. Na foli aluminiowej ułóż na zakładkę liście kapusty,na liściach rozłóż farsz,następnie ściśle zroluj.
    Całość zwiń w folię aluminiową, ułóż w formie keksowej,podlej niewielką ilością wody i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C i piecz 20-25 minut.
    Podawaj na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatakapustaDrugie daniepormarchewkapietruszkado mięsaobiadrolada warzywna

Komentarze

Podobne przepisy

Szpinakowa rolada z szynką

Dodane przez: AnetaJ

Szpinakowa rolada z szynką

Rolada ze szpinaku zachwyca wyglądem...

image-096s7rq

Dodane przez: eroman

Rolada serowa

Jest to smaczna rolada na imprezę...

Rolada śledziowa

Dodane przez: mysza75

Rolada śledziowa

Śledzie można wykorzystać na wiele...

Rolada serowa

Dodane przez: Mechanik

Rolada serowa

Rolada serowa jako element zimnej...

Rolada Królewska

Dodane przez: Koronowianka

Rolada Królewska

Rolada ta ma wyśmienity królewski...

rolada drobiowa

Dodane przez: joanna1974

rolada drobiowa

bardzo smaczna i przede wszystkim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE