Rolada warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min

Kiedy znudzi się nam tradycyjna kapusta na obiad,warto ją podać w formie kolorowej,warzywnej rolady.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 liści kapusty włoskiej
    1 średni por
    duża marchewka
    duża pietruszka
    2 ząbki czosnku
    jajko
    sól
    pieprz
    olej

Rolada warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty lekko rozbij tłuczkiem,następnie sparz je w osolonym wrzątku,osącz na sitku.
    Pora i czosnek drobno posiekaj,marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej,wrzuć czosnek i por,lekko zeszklij,dodaj marchewkę i pietruszkę,wszystko razem podduś około 5 minut,dopraw do smaku sola i pieprzem,zdejmij z ognia,przestudź i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.
  • 3. Na foli aluminiowej ułóż na zakładkę liście kapusty,na liściach rozłóż farsz,następnie ściśle zroluj.
    Całość zwiń w folię aluminiową, ułóż w formie keksowej,podlej niewielką ilością wody i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C i piecz 20-25 minut.
    Podawaj na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy