Rolada wieprzowo paprykowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Doskonałe syte danie dla całej rodziny

  • 50 min

Składniki:

  • Podstawowe:
    400 g mięsa mielonego
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki czerwonej
    1/3 małego kalafiora

    Dodatkowo
    500 g ciasta francuskiego

    Robocze:
    1/2 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    szczypta chili
    pieprz
    sól
    woda

    Dekoracja:
    bazylia
    papryka

Rolada wieprzowo paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Kalafior podzielić na różyczki, umyć i zblanszować. Po wyjęciu z wody opruszyć papryką słodką, chili i solą i wymieszać.
  • 3. Mięso doprawić musztardą, przyprawą do mięsa mielonego, majerankiem, solą i pieprzem, dodać pokrojoną paprykę i dokładnie wymieszać.
  • 4. Na prostokąt ciasta wyłożyć farsz i na całej długości rząd kalafiora, tak żeby po zwinięciu rolady kalafior był dokładnie w środku
  • 5. Roladę posmarować wodą i piec w temperaturze 190 stopni 40 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy