Rolada Wielkanocna

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Lubie urozmaicać jedzenie :)

  • 2 godz.

Składniki:


  • Szynka 1 kg
    udo z indyka 1 sztuka
    8 sporych marchewek
    liść laurowy 2 szt
    ziele angielskie 2 szt
    trochę kucharka do smaku
    pieprz biały 2 łyżeczki
    majeranek 2 łyżki
    papryka czerwona mielona ostra
    6 jaj ugotowanych na twardo
    1 jajko do szynki zmielonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada Wielkanocna 1. Szynkę wymocz zmiel dodaj jajko, pieprz biały paprykę zmieloną ostrą sól morską i majeranek . Na stole rozłóż folie spożywczą i na niej ułóż zmielone mięso taki prostokąt z 60 centymetrów. Ugotuj nogę z indyka z marchewką zielem angielskim liściem laurowym z odrobiną kucharka . Zmiel marchew i połóż na zmielonej szynce równomiernie rozprowadź na całości posyp na nią czosnek niedźwiedzi  . Teraz zmiel obrane i ugotowane udo z indyka dodaj do niego szklankę wywaru w którym się gotował i zmielony czosnek 8 ząbków, rozprowadź na marchewce. Ugotuj 6 jaj i połóż równo po środku mięsa. Teraz delikatnie złap folię spożywczą i zacznij zwijać jak cukierka potem przekrój na połowę i przełóż na folie aluminiową , a potem do prostokątnych naczyń do pieczenia piecz 90 minut w 170 stopniach . Po tym czasie wyjmij z foli aluminiowej i posyp startym serem na górze pieczeni. Jeszcze chwile trzymaj w piecu ser się rozpuści i wyjmij pokrój w plastry i podawaj z ziemniakami albo z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować