Rolada waflowa z galaretką

4.5 (161 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Polecam!!! Jeden kawałek to za mało, by docenić jej niepowtarzalny smak, dlatego tak chętnie sięga się po drugi, trzeci....

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -5 kwadratowych wafli
    -2 paczki herbatników
    -4 łyżki cukru
    -3 galaretki owocowe/ różne kolory/
    -10 dag wiórków kokosowych
    -3 łyżki kakao
    -15 dag rodzynek
    -250 dag masła
    -1/2 szklanki cukru pudru
    -1/2 szklanki mleka
    -300 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Galaretki

Rolada waflowa z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować galaretki, dodając 1/3 mniej wody, niż podane na opakowaniu. Rozlać do płaskich naczyń, i odstawić do stężenia.
    Ugotować mleko i gorącym zalać wiórki kokosowe, dodać namoczone wcześniej rodzynki, wymieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodawać stopniowo ostudzoną masę kokosową.
    Zagotować wodę z 3 łyżkami cukru, dodać kakao. Zdjąć z ognia, dodać pokruszone herbatniki, wymieszać. Ciepłą masą kakaową smarować wafle. Następnie na masę kakaową wyłożyć masę kokosową.
    Galaretki pokroić w grube podłużne paski. Wzdłuż brzegu każdego wafla układać paski galaretki i zwinąć ściśle wafel, aby galaretka znalazła się w środku rolady. Umieścić roladki w lodówce na ok. 30 minut. Kroić ostrym nożem w plastry grubości ok.1,5 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować