Nadzienie
- 250 g truskawek
- 2 bite śmietany śnieżki
- 200 ml mleka
- 1 galaretka truskawkowa
Mus truskawkowy
- 250 g truskawek
- 1 galaretka truskawkowa
Sposób przygotowania przepisu:
Rolada truskawkowa
1.
Biszkopt - ubijamy pianę z białek, dodajemy żółtka i cukier mieszamy, dodajemy olej i mąkę z proszkiem delikatnie mieszamy - wylewamy na dużą blaszkę pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Upieczony jeszcze ciepły zwijamy w rulon tworząc roladę.
2.
Nadzienie - rozpuszczamy galaretkę w 1/2 szklance wody odkładamy do lekkiego stężenia. Ubijamy obie śnieżki w 200 ml mleka dodajemy galaretkę i kawałki truskawek.
3.
Mus - zmiksować truskawki na mus podgrzać wsypać galaretkę odłożyć do lekkiego zastygnięcia. Masę rozsmarowujemy na ostudzonym biszkopcie, na wierzch masy rozsmarowujemy mus truskawkowy - zwijamy w roladę odkładamy do zastygnięcia. Przed podanie posypujemy cukrem pudrem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze