Rolada szpinakowa z tuńczykiem i papryką

4.5 (149 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 250 g mrożonego szpinaku
    4 jajka
    1 łyżka oleju
    1 łyżka z czubkiem mąki pszennej
    sól
    pieprz do smaku

    6 jajek ugotowanych na twardo
    100 g serka topionego kremowego typu gołda
    1 - 2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

    100-150 g tuńczyka w zalewie własnej
    papryka konserwowa pokrojona w paski
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Rolada szpinakowa z tuńczykiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak odmrażamy i wyciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z 4 żółtkami. Białka ubijamy na sztywną piane, dodając sól i pieprz do smaku oraz szpinak, mąkę i olej. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. ok. 200 *C przez 15- 20 minut. Ciasto wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę.
  • 2. Jajka rozgniatamy widelcem z serkiem, dodajemy przyprawy i majonez. Masą jajeczną smarujemy ciasto szpinakowe, obok jednego brzegu rozkładamy odsączonego tuńczyka i paski papryki. Całość zwijamy w roladę, następnie zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szpinak Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować