ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną roladę ze szpinaku z kremowym , białym serkiem.Jest to danie nie tylko łatwe i szybkie do zrobienia , ale i lekkie i dietetyczne.Taka rolada jest świetnym pomysłem dla tych, których liczą kalorie i są na diecie odchudzającej.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * szpinak mrożony, rozdrobniony – 450 g

    * czosnek – 3 ząbki

    * masło – 1 łyżeczka

    * mąka pszenna – 1 łyżka

    * jajko – 4 szt

    * sól, pieprz , gałka muszkatołowa – do smaku

    * serek biały, kremowy – ok. 250 g

    * chrzan – 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada szpinakowa z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W garnku roztapiamy masło, dodajemy rozmrożony, rozdrobniony szpinak i posiekany czosnek – przesmażamy.

    Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, studzimy.

    Wlewamy roztrzepane żółtka i przesianą mąkę , mieszamy, a następnie dodajemy ubite na sztywno białka.

    Całość wylewamy na blachę ( 30×20 ) wyłożoną papierem do pieczenia.

    Pieczemy ok. 20 minut / 170C, a następnie szybko wyciągamy na zwilżoną lnianą ściereczkę, ściągamy papier i zwijamy w roladę – odstawiamy do wystudzenia.

    Serek biały mieszamy z chrzanem , doprawiamy do smaku, a następnie smarujemy wystudzoną, rozwiniętą roladę.

    Ponownie , ciasno zwijamy , owijamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Serek Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować