ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM I SERKIEM

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Danie jest smaczne i zdrowe, a wykonanie proste. idealne jako przystawka, lub na kolację do chleba.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie mrożonego szpinaku siekanego 450g
    4 jaja
    łyżka mąki
    opakowanie serka naturalnego 200 gram lub więcej
    łyżka chrzanu ze słoiczka
    sół, pieprz
    opakowanie łososia wędzonego
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, odcedzić. doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżkę mąki i wymieszać dokładnie.
  • 2. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać ze szpinakiem. Białka ze szczyptą sody oczyszczonej ubić. Potem dodać do masy szpinakowej i delikatnie połączyć.
  • 3. Przygotować dużą blaszkę - wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na to wyłożyć gotową masę. Piec 20 minut w temp 180 stopni.
  • 4. Gorącą , upieczoną masę zwinąć w rulon z papierem do pieczenia i odstawić do ostygnięcia.
  • 5. Serek wymieszać z łyżką chrzanu. Ostygniętą masę rozwinąć. pozbyć się delikatnie papieru. Posmarować serkiem, na serek ułożyć plastry łososia. Ponownie zwinąć w rulon, schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Szpinak Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować