Rolada szpinakowa z łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka w wykonaniu a zarazem bardzo efektowna

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie mrożonego szpinaku
    4 jaja
    2 łyżki mąki
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    Szczypta gałki muszkatołowej
    Serek chrzanowy
    Wędzony łosoś ok 100g

Rolada szpinakowa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażamy i odparowujemy. Następnie dodajemy przyprawy i czosnek. Żółtka oddzielamy od białek. Ostudzony szpinak ucieramy z żółtkami i mąką. Z białek ubijamy pianę i mieszamy z masą szpinakową. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 15min w 180st. Na ostudzony placek rozsmarowujemy serek układamy łososia i zwijamy. Radę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy