Rolada szpinakowa z łososiem

4.5 (166 ocen)

Przepyszna i idealna na różne okazje

Składniki:

  • 1 op. rozdrobnionego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    4 jajka
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżka masła
    2 serki śmietanowe (np. Almette)
    200 g łososie w plastrach
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada szpinakowa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, chrzan. Odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku.
    Wykładamy całość na blachę i pieczemy 15 min. w tem. 180 C.
    Po upieczeniu ciasto zawijamy w ściereczkę jak roladę.
  • 3. Po wystygnięciu ciasto rozwijamy i smarujemy serkiem śmietanowym i układamy łososia.
    Zwiniętą roladę owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować