Rolada szatańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew obieramy kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na mniejsze kawałki. Warzywa razem z groszkiem przekładamy do garna, solimy, zalewamy wodą i gotujemy
Mięso przekładamy do miski, solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy
2.Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso
Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa
3.Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada
4.Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy
Smacznego
Komentarze