Rolada szatańska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mięso mielone a w nim farsz z warzyw, owinięte ciastem francuskim

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    • ½ brokuł
    • 1 duża marchewka
    • ½ opakowania groszku mrożonego
    • Ser feta
    • Cebula
    • Jajko
    • 2 łyżki śmietany 18 %
    • 3 łyżki bułki tartej
    • Ciasto francuskie
    • Sól
    • Majeranek
    • Przypraw gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada szatańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Marchew obieramy kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na mniejsze kawałki. Warzywa razem z groszkiem przekładamy do garna, solimy, zalewamy wodą i gotujemy
    Mięso przekładamy do miski, solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy
  • warzywa 2. Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso
    Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa
  • rolada 3. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada
  • danie 4. Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
    Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Mięso mielone Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować