Rolada śmietankowo brzoskwiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: białka ubić na sztywno, dodać żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na duża blachę ( najlepiej szeroka blaszana o piecyka elektrycznego) wyłożyć papier do pieczenia i wylać równomiernie ciasto. Piec około 15-20 min. Po upieczeniu wyjąć od razu z piekarnika i oderwać papier po czym gorący biszkopt zwinąć w rulon w ściereczkę odstawić do ostygnięcia. MASA: Do śmietany dodać cukier puder i ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i delikatnie wystudzić. Dodać do wcześniej ubitej śmietany. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę. Rozwinąć biszkopt nałożyć przygotowana masę i wyłożyć brzoskwiniami. Zawinąć. Wierzch posmarować pozostałam masą i udekorować dowolnie ja zrobiłam to brzoskwiniami :) SMACZNEGO!!!
Porady
Najlepiej jest upiec biszkopt dzień wcześniej ale jeśli nie ma takiej możliwości wystarczy by ostygł zawinięty w ściereczkę
Komentarze