Rolada smerfowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam kolory które bija po oczach :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - jaja: 4 ;sztuki
    - mąka tortowa: 130gram
    - cukier: 120 gram
    -margaryna 1 łyżka (rozpuszczona)
    MASA ŚMIETANOWA:
    - śmietanka 30%: 400 gram
    - galaretka niebieska: 1szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada smerfowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada smerfowa 1. Miksujemy jaja całe z cukrem dodajemy mąkę i mieszamy na koniec dodajemy rozpuszczoną margarynę . Wymieszane ciasto wykładamy na blaszkę do pieczenia , pieczemy na papierze do pieczenia. Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę i zawijamy zostawiamy na 40 minut Po tym czasie ubijamy śmietanę dodajemy galaretkę niebieską rozpuszczoną w 2- 4 łyżkach wody. Ubijamy wykładamy na ostudzony biszkopt i znowu zawijamy wstawiamy do lodówki na godzinkę i gotową można polać czekoladą posypać cukrem pudrem albo bez niczego :) 

    Wiecie co mi się w niej podoba szybko się ją robi :) i ma fajny kolor , smak też niczego sobie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować