Rolada serowo-drobiowa z majonezem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Niezwykła rolada serowo-drobiowa z majonezem. Można podawać ja zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 250 g żółtego sera
    2 duże jajka
    3 łyżki majonezu

    650 g mielonej piersi z kurczaka
    4 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka majonezu

Rolada serowo-drobiowa z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać całe jajka i majonez, dobrze wymieszać. Wyłożyć na dużą blaszkę z piekarnika, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 12-14 minut. Ostudzić przez ok. 3-5 minut.
  • 2. Do mięsa dodać przyprawę, sól i majonez, dobrze wymieszać. Wyłożyć na podpieczone "ciasto" serowo-majnezowe, wyrównać zostawiając jedynie ok. 2 cm pusty brzeg. Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, tak by pusty brzeg był zwijany na samym końcu. Roladę owinąć podwójnie w papier, zawinąć końce papieru na kształt cukierka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec jeszcze ok. 55 minut. Zostawić na kilka godzin do ostudzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy