Rolada serowo-drobiowa z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać całe jajka i majonez, dobrze wymieszać. Wyłożyć na dużą blaszkę z piekarnika, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 12-14 minut. Ostudzić przez ok. 3-5 minut.
2.Do mięsa dodać przyprawę, sól i majonez, dobrze wymieszać. Wyłożyć na podpieczone "ciasto" serowo-majnezowe, wyrównać zostawiając jedynie ok. 2 cm pusty brzeg. Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, tak by pusty brzeg był zwijany na samym końcu. Roladę owinąć podwójnie w papier, zawinąć końce papieru na kształt cukierka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec jeszcze ok. 55 minut. Zostawić na kilka godzin do ostudzenia.
Komentarze