Rolada serowa z zielonym groszkiem, twarożkiem z awokado i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Można to zrobić mikserem.
Do jajek dodać mąkę migdałową i starty na grubych oczkach żółty ser gouda i ser mozzarella. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać.
Mieszankę jajeczną wylać do formy. Wierzch posypać mrożonym zielonym groszkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć z pieca i wystudzić.
Do twarożku dodać miąższ dojrzałego awokado, drobniutko posiekaną rukolę i orzechy włoskie. Wymieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Placek posmarować twarożkiem ( spodnią część placka, bo na wierzchu ładnie wygląda zielony groszek ) i na wierzchu ułożyć kawałki/ plasterki łososia.
Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego brzegu.
Zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą przeźroczystą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc.
Usunąć folie i pokroić na ok. 1,5 cm porcje.
Smacznego.
Komentarze