Rolada serowa z wędzonym łososiem i mozzarellą

4.5 (173 ocen)

Efektowna przystawka lub przekąska. Plastry rolady mogą stanowić dodatek do świeżych warzy lub sałatki. Świetnie smakują także w towarzystwie sosu koperkowego.

Składniki:

  • 500 g sera żółtego w kawałku
    2 łyżki posiekanego kopru
    1 łyżeczka masła
    150 g. wędzonego łososia
    1 opakowanie mini mozzarelli

    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Przekąski

Rolada serowa z wędzonym łososiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Rolada serowa z wędzonym łososiem i mozzarellą 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 
Rolada serowa z wędzonym łososiem i mozzarellą 2. W rondlu rozpuszczamy masło , wsypujemy ser.
    Pozostawiamy na wolnym ogniu do powstania płynnej konsystencji , dodajemy koperek, mieszamy.
  • 
Rolada serowa z wędzonym łososiem i mozzarellą 3. Na folię aluminiową wykładamy masę serową , rozwałkowujemy tworząc cienki prostokąt.
    Łososia rwiemy na małe kawałki , odsączone kulki mozzarelli przekrawamy na pól.
    Na serze układamy łososia oraz mozzarellę.
  • 
Rolada serowa z wędzonym łososiem i mozzarellą 4. Zwijamy ścisło roladę , owijamy folią aluminiową.
    Wstawiamy do lodówki by masa całkowicie zastygła.
    Zimną roladę kroimy w 2-3 cm plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować